L ophetdak

Auto en Motor rijopleidingen

Motor


CategorieënHet motor rijbewijs is verdeeld in 

3 categorieën.

A1   A2  en  A

 


  • A1 is voor de leeftijd 18 tot 20 jaar, een lichte motor met maximaal 11 kw vermogen.
  • A2 Als je na je 20ste verjaardag examen doet mag je op een middenklasse motor rijden met een vermogen tussen de 25 en 35kw en krijg je het A2 rijbewijs.
  • A Wacht je tot je 24ste verjaardag, dan mag je op een zware motor examen doen, minimaal 50kw en krijg je het rijbewijs A.

Als je 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2 mag je ook examen doen voor A en zou je dus op je 22ste op een zware motor mogen rijden.


Opleiding

De opleiding bestaat uit 2 onderdelen; 

  • voertuigbeheersing (AVB) 
  • verkeersdeelneming (AVD).

Voor beide onderdelen krijg je een apart examen en voor je mag je meedoen aan het examen verkeersdeelneming moet je het theorie- en het voertuigbeheersing examen met goed gevolg hebben afgelegd.


Het onderdeel voertuigbeheersing bestaat uit 12 oefeningen waarvan je er 7 krijgt op het examen. In eerste instantie richten wij ons voornamelijk op dit onderdeel, hierdoor leer je de motor kennen en bouw je vertrouwen op zodat je aandacht op het verkeer en de weg kunt vestigen.


De verkeersdeelneming is voornamelijk berust op een vlotte en veilige rijstijl.


De lesmotoren zijn een Honda en een Kawasaki voor de zware categorie en een Suzuki voor de middenklasse. Voor de lichte categorie is zo weinig animo dat wij daar momenteel geen motor voor hebben.


Weet je niet helemaal zeker of motorrijden iets voor jou is? 

Geef je dan op voor een

 gratis proefles 

en ondervind het zelf.
De motoren staan gestald bij motorhandel John van de Bunt aan de Gildenstraat 13 in Nijkerk en dat is tevens het vertrekpunt van de motorlessen.